Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Fondul Proprietatea vrea o listare duală petru Hidroelectrica

Fondul Proprietatea vrea o listare duală petru Hidroelectrica

Călin Meteş, Deputy Portfolio Manager al Fondului Proprietatea: „Obiectivul nostru este de a realiza listarea Hidroelectrica până în trimestrul al patrulea al anului 2022”.

Fondul Proprietatea (FP) vrea o listare duală pentru Hidroelectrica, după cum reiese dintr-un comunicat al Franklin Templeton, administratorul FP, publicat astăzi după ce acţionarii producătorului de energie au aprobat listarea companiei.

Călin Meteş, Deputy CEO Franklin Templeton Bucureşti şi Deputy Portfolio Manager al Fondului Proprietatea, a declarat: „Aprobarea iniţierii demersului de listare a Hidroelectrica este o evoluţie pozitivă pentru Fond, pentru companie şi pentru România şi dorim să salutăm decizia favorabilă luată de Ministerul Energiei. Listarea Hidroelectrica va fi un moment istoric pentru România şi pentru Fondul Proprietatea. Am depus eforturi constante pentru a realiza această listare încă de la începutul mandatului nostru ca administrator de fond al Fondului Proprietatea. Acum suntem în măsură să accelerăm pregătirile şi să începem, în următoarele săptămâni, selecţia consorţiului de bănci de investiţii şi de consultanţi care vor sprijini eforturile de listare. Credem cu tărie că performanţa Hidroelectrica din ultimul deceniu, de la insolvenţă la profituri record, şi perspectivele favorabile pentru viitor se vor reflecta într-o evaluare atractivă a companiei. În funcţie de condiţiile de piaţă existente la momentul respectiv, obiectivul nostru este de a realiza listarea Hidroelectrica până în trimestrul al patrulea al anului 2022.”

Pentru articolul complet, acceseaza Ziarul Bursa.