Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Contribuie în vreun fel listarea Hidroelectrica la Bursa de la Bucureşti la nevoia acută de investiţii în sectorul de energie din România?

Contribuie în vreun fel listarea Hidroelectrica la Bursa de la Bucureşti la nevoia acută de investiţii în sectorul de energie din România?

Conturile Fondului Proprietatea vor fi alimentate cu 10 mld. lei de pe urma listării perlei energiei româneşti. Fondul promite că va distribui către acţionari o parte din bani, adică în mare parte spre fonduri Pilon II.

Cu un război la graniţă, care scumpeşte zilnic combustibilul, cu facturi la energie tot mai mari pentru milioane de consumatori şi cu gaze „îngropate“ în Marea Neagră, dar care sunt promise de ani de zile că vor fi deblocate „cât de repede posibil“, România plăteşte astăzi lipsa de viziune şi de investiţii a ultimilor 30 de ani pentru un sector vital pentru orice economie: cel al energiei.

Însă recent Ministerul Energiei a aprobat listarea celui mai mare producător de energie electrică din România la Bursa de la Bucureşti, adică a semnat ca Fondul Proprietatea, acţionar cu 20% din Hidroelectrica, să-şi vândă deţinerea către investitori, statul rămânând cu 80%, aşadar cu controlul majoritar.

Mai multe informații in ZF.