Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Ce spune FP despre listarea Hidroelectrica

Ce spune FP despre listarea Hidroelectrica

Ce spune FP despre listarea Hidroelectrica: Băncile cu care am avut întâlniri ne-au spus că listarea trebuie să aibă loc pe două burse. Riscul de eşec ar fi relativ ridicat dacă facem listarea doar pe bursa locală.

Reprezentanţii Fondului Proprietatea (FP) spun că băncile cu care au purtat discuţii legate de listarea Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi cea mai mare companie de stat, le-au spus că o listare a unui pachet de 15% din deţinerea de 20% a Fondului este dificil de realizat la Bursa de la Bucureşti şi că listarea ar trebui să aibă loc pe două pieţe.

„Am avut câteva întâlniri iniţiale cu câteva bănci care sunt interesante să participe, iar unele au transmis că dacă îşi doresc succesul scontat, listarea trebuie să aibă loc pe două pieţe. (…) Dacă plasăm 20% din Hidroelectrica, dimensiunea tranzacţiei va depăşi 2 miliarde de dolari, deci chiar şi după standarde internaţionale aceasta este o tranzacţie uriaşă. Când i-am întrebat dacă consideră că încă pot realiza o tranzacţie de 15% la Bursa de Valori Bucureşti, au devenit foarte anxioşi. Concluzia unanimă a fost că în acest caz ar trebui să diminuăm tranzacţia. Mesajul lor a fost că nu cred că o tranzacţie cu 15% din companie va fi posibilă la bursa locală”, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucharest Branch şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, joi, 21 aprilie, în cadul unei conferinţe de presă.

Mai multe informații in ZF.