Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Ce spune ministrul energiei despre listarea duală a Hidroelectrica

Ce spune ministrul energiei despre listarea duală a Hidroelectrica

Ce spune ministrul energiei despre listarea duală a Hidroelectrica: După ce listează FP pachetul, ne gândim la emisiunea de acţiuni noi. Hidroelectrica este evaluată la 10 mld. euro şi ar reprezenta de departe cea mai mare listare a unei companii româneşti.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, spune că statul român, în calitate de acţionar majoritar al Hidro­electrica prin Ministerul Ener­giei (80%), nu ia în calcul o listare duală a celui mai mare producător de energie electrică al României. În schimb, după listarea efectivă a unei cote din participaţia de 20% a Fondului Proprietatea, statul se gândea la o emisiune de acţiuni noi.

„Este vorba de listarea FP, noi doar am aprobat-o. Nu putem face nimic simultan. Ce voiam noi să facem ca şi stat era emiterea de noi acţiuni şi vânzarea lor, practic capitalizarea Hidroelectrica şi nu vânzarea din participaţia statului pe Bursă. Ei vor să vândă un pachet de acţiuni, este alt tip de listare. Nu merg amândouă simultan. După ce listează FP pachetul ne mai gândim“, spune Virgil Popescu pentru ZF.

Mai multe informații in ZF.