Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Posibilitatea ca Fondul Proprietatea să listeze acţiunile Hidroelectrica la Londra: zero

Posibilitatea ca Fondul Proprietatea să listeze acţiunile Hidroelectrica la Londra: zero

ASF schimbă în discreţie o reglementare care practic reduce aproape la zero posibilitatea ca Fondul Proprietatea să listeze acţiunile Hidroelectrica, cea mai mare IPO din istoria României, şi la Londra. Răspunsul imediat al FP pentru ZF: Este o ameninţare la adresa succesului ofertei.

Doar 2% din Hidroelectrica – cel mai mare producător de energie electrică al României, vor putea fi listate pe Bursa de la Londra, sau oricare altă bursă externă de altfel, de către Fondul Proprietatea prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR-uri), şi nu 13,3% aşa cum prevedea un vechi regulament al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi care a fost schimbat chiar zilele acestea.  

Noul regulament, cu schimbările şi prevederile votate de Consiliul ASF, poate fi analizat în ediţia ZF de luni, 2 mai 2022. Tot în ziarul de luni veţi putea citi reacţia celor de la Fondul Proprietatea dar şi cum motivează ASF aceste prevederi.

Cu alte cuvinte ASF a redus drastic numărul de acţiuni (prin GDR-uri) pe care Fondul Proprietatea le poate duce la Bursa de la Londra, de la cel mult 2/3 din numărul total de acţiuni ale ofertei, adică 66% din IPO, aşa cum menţiona articolul 4 al regulamentului ASF din 2013 cu privire la emiterea de certificate de depozit, la 1/10 din numărul de acţiuni scoase la vânzare, adică 10%, potrivit unor modificări consultate de ZF.

Mai multe informații in ZF.