Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Fondul Proprietatea va putea lista la Londra doar 2% din acţiunile Hidroelectrica, a decis ASF

Fondul Proprietatea va putea lista la Londra doar 2% din acţiunile Hidroelectrica, a decis ASF

Fondul Proprietatea va putea lista la Londra doar 2% din acţiunile Hidroelectrica, a decis ASF printr-o modificare a regulamentului de IPO. Fondul Proprietatea nu este de acord cu această decizie.

Doar 2% din Hidroelectrica – cel mai mare producător de energie electrică al Ro­mâniei, vor putea fi listate pe bursa de la Londra, sau oricare altă bursă externă de altfel, de către Fondul Proprietatea prin intermediul certifi­catelor globale de depozit (GDR-uri), şi nu 13,3% aşa cum prevedea un vechi regula­ment al Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară care a fost schimbat chiar săptămâna trecută.

Cu alte cuvinte, ASF a redus drastic numărul de acţiuni (prin GDR-uri) pe care Fondul Proprietatea le poate duce la bursa de la Londra, de la cel mult 2/3 din numărul total de acţiuni ale ofertei, adică 66% din IPO, aşa cum menţiona articolul 4 al regula­mentului ASF din 2013 cu privire la emi­terea de certificate de depozit, la 1/10 din nu­mă­rul de acţiuni scoase la vânzare, adică 10%, potrivit unor modificări de săptămâna tre­cută. Cel mai probabil, intenţia ASF este – la fel cum şi afirma preşe­dintele Nicu Marcu în urmă cu câteva săptă­mâni, dar şi ministrul energiei Virgil Popescu – ca Hidroelectrica să fie listată doar la BVB. Ce zice Fondul Proprietatea?

Mai multe informații in ZF.