Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Fondul Proprietatea poate lista cel mult 10% din IPO-ul Hidroelectrica pe o bursă străină

Fondul Proprietatea poate lista cel mult 10% din IPO-ul Hidroelectrica pe o bursă străină

Este oficial: Fondul Proprietatea poate lista cel mult 10% din IPO-ul Hidroelectrica pe o bursă străină. Decizia ASF, publicată în Monitorul Oficial.

Pe 10 mai 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial al României noul regulament al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care este diminuat numărul de acţiuni dintr-o companie pe care un acţionar vânzător îl poate lista pe o bursă străină prin intermediul certificatelor de depozit globale (GDR-uri).

Cu alte cuvinte noul regulament al ASF, care reduce aproape de zero şansele ca Fondul Proprietatea să vândă un pachet important din Hidroelectrica şi la Bursa de la Londra, a intrat în vigoare.

Aşadar, prin intermediul certificatelor de depozit globale, adică instrumentele prin care sunt „împachetate“ de exemplu acţiunile Romgaz la Bursa de la Londra, Fondul Proprietatea – acţionar vânzător în oferta Hidroelectrica – poate duce pe o bursă externă cel mult 10% din numărul total de acţiuni ale ofertei sub formă de GDR-uri, şi nu 66% ca până recent. Regulament se aplică oricărui acţionar vânzător dintr-o IPO.

Mai multe informații in ZF.