Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Guvernul estimează că listarea Hidroelectrica se va realiza până la sfârşitul primului semestru al anului viitor

Guvernul estimează că listarea Hidroelectrica se va realiza până la sfârşitul primului semestru al anului viitor

Guvernul estimează că listarea acţiunilor pe care Fondului Proprietatea le deţine la Hidroelectrica se va realiza până la sfârşitul primului semestru al anului viitor, după cum reiese dintr-un comunicat de presă publicat după întâlnirea prim-ministrului Nicolae Ciucă cu delegaţia FP.

Conform comunicatului, în cadrul întâlnirii a fost analizată evoluţia investiţilor gestionate de Fondul Proprietatea şi a fost prezentat stadiul pregătirilor pentru listarea la bursă a acţiunilor pe care FP le deţine la companiile Hidroelectrica şi Salrom.

„Listarea celor două companii la Bursa de Valori Bucureşti, susţinută de Guvernul României, face parte din viziunea implementată la nivelul Executivului, pentru a îmbunătăţi guvernanţa şi transparenţa companiilor pe care le deţine. Acest demers va contribui la dezvoltarea pieţei locale de capital, care are un rol fundamental în dezvoltarea companiilor româneşti şi accesul lor la finanţare care să le poată dinamiza investiţiile. Consolidarea investiţiilor va întări economia”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Finalizarea cu succes a listării unui pachet consistent din acţiunile Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti va permite României să îndeplinească la termen obiectivul stabilit în cadrul PNRR, la sfârşitul primului semestru al anului viitor, se mai arată în comunicat.

Pentru articolul complet, acceseaza Ziarul Bursa.