Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Hidroelectrica intră în top 5 furnizori de energie după o creştere agresivă în 2022

Hidroelectrica intră în top 5 furnizori de energie după o creştere agresivă în 2022

În urmă cu un an, Hidroelectrica aproape nu exista pe piaţa de furnizare locală, având o cotă de numai 1,69% pe segmentul concurenţial. Acum a depăşit CEZ Vânzare, companie pe care voia să o cumpere.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a înregistrat cea mai agresivă creştere de cotă de piaţă pe segmentul concurenţial al furnizării de energie în contextul în care multe companii s-au confruntat cu probleme severe de lichiditate. Hidroelectrica este şi una dintre cele mai profitabile companii din România.

Compania a ajuns după primele nouă luni din an la o cotă de piaţă pe segmentul concurenţial al furnizării de energie de 8,58% după o creştere agresivă în ultimul an. Astfel, producătorul de energie a trecut în faţa Tinmar Energy, care a terminat primele nouă luni ale anului cu o cotă de piaţă de 6,21%. Cu cota de 8,58%, Hidroelectrica le suflă în ceafă nemţilor de la E.ON Energie România, care au terminat primele nouă luni cu 8,98% pe piaţa furnizării de energie.

Mai multe informații in ZF.