Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, începe anul în forţă cu investiţii de peste 1 mld. lei la unele dintre cele mai mari hidrocentrale.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, începe anul în forţă cu investiţii de peste 1 mld. lei la unele dintre cele mai mari hidrocentrale.

Compania a anunţat că nu va investi decât în energia verde, dincolo de energia hidro având planuri de investiţii în proiecte de energie solară şi eoliană.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, va supune la vot, la mijlocul lunii viitoare, în cadrul unei adunări generale a acţionarilor, mai multe proiecte de investiţii în câteva unităţi cheie ale companiei, valoarea acestora fiind de peste 1 mld. lei, arată datele publice.

Astfel, compania are în vedere realizarea a două proiecte de 120,5 milioane de lei, respectiv 143 de milioane de lei pentru Porţile de Fier II, dar şi retehnolo­gizarea hidroecentralei Râul Mare Retezat, un proiect de investiţii evaluat la 770 de milioane de lei (156 de milioane de euro). Valoarea pentru investiţia de la Râul Mare Retezat este actualizată în contextul în care iniţial, în 2021, valoarea investiţiei era de circa 77 de milioane de euro.

Mai multe informații in ZF.