Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Hidroelectrica vrea să ″întinerească″ cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre

Hidroelectrica vrea să ″întinerească″ cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, vrea să retehnologizeze și să modernizeze cea mai mare hidrocentrală de pe Dunăre, Porțile de Fier 1, cu putere instalată totală de aproape 1.200 MW, dată în funcțiune la începutul anilor ’70 ai secolului trecut și exploatată de România în parteneriat cu Serbia.

Hidroelectrica a început să caute consultanți care să elaboreze expertize tehnice și un studiu de fezabilitate pentru proiectul ″Reabilitare cu modernizare în vederea creșterii disponibilității și gradului de siguranță în exploatare a hidroagregatelor din CHE (centrala hidroelectrică – n.r.) Porțile de Fier 1″.

Hidrocentrala este compusă din 6 hidroagregate, fiecare cu putere instalată de 194,4 MW, însumând o capacitate totală de 1.166,4 MW. Unitatea produce într-un an hidrologic mediu peste 5,2 milioane MWh de electricitate, asigurând circa 10% din totalul producției naționale de curent electric și aproape jumătate din volumul serviciilor tehnologice de sistem din România.

Mai multe informații in Profit.ro.