Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Pregătiţi-vă banii: în iunie ar urma să înceapă vânzarea de acţiuni Hidroelectrica

Pregătiţi-vă banii: în iunie ar urma să înceapă vânzarea de acţiuni Hidroelectrica

Cea mai aşteptată ofertă de vânzare de acţiuni din istoria post-decembristă a Bursei de Valori Bucureşti, prin care Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al României, va intra la tranzacţionare, urmează să înceapă în prima parte a lunii iunie, susţin mai multe surse ale Ziarului Financiar.

Astfel, pe parcursul mai multor zile din luna iunie 2023, cel mai probabil în jur de 10-18 zile, oferta publică iniţială (IPO) a Hidroelectrica va fi lansată la Bursa de Valori Bucureşti, adică investitorii vor putea subscrie acţiuni la o companie care în 2022 a avut afaceri de 9,1 mld. lei şi un profit net de 4 mld. lei, adică o marjă de profitabilitate de 44%.

Sursele ZF nu au putut menţiona pentru moment care va fi pachetul de acţiuni scos la vânzare, dacă va fi 10% sau deţinerea integrală de 20% a Fondului Proprietatea. Pe baza deţinerii de 20%, oferta Hidroelectrica este evaluată la aproximativ 2 miliarde de euro şi are astfel şanse destul mari să depăşească recordul Electrica, respectiv 444 mil. euro, din 2014.

Mai multe informații in ZF.