Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Fondul Proprietatea taie 1,4 miliarde de lei din evaluarea Hidroelectrica

Fondul Proprietatea taie 1,4 miliarde de lei din evaluarea Hidroelectrica

Pentru prima oară anul acesta Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), pe baza calculelor KPMG, a tăiat din evaluarea Hidroelectrica astfel că cel mai mare producător de energie electrică din România este acum evaluat la 54,3 mld. lei faţă de 55,7 mld. lei la final de decembrie 2022.

Participaţia de 20% a Fondului este evaluată în raportul publicat vineri la BVB la 10,86 mld. lei comparativ cu 11,1 mld. lei din precedenta actualizare, din decembrie 2022.

“Administratorul Fondului Proprietatea analizează în mod continuu factorii care pot avea impact asupra evaluării participaţiilor (cum ar fi evenimente corporative, modificări legislative, factori de piaţă, performanta companiilor, etc) şi actualizează evaluările în consecinţă. În acest sens, la 30 aprilie 2023 a fost actualizată evaluarea deţinerii în Hidroelectrica, pornind de la metoda evaluării prin venit şi luând în considerare şi situaţiile financiare finale (auditate) la 31 decembrie 2022, informaţiile financiare la 31 martie 2023, dividendul aprobat de acţionarii companiei în AGA din 28 aprilie şi Planul de afaceri al Societăţii”, se arată în raportul FP.

Mai multe informații in ZF.