Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Brokeri: După Hidroelectrica se vor descătuşa anumite energii

Brokeri: După Hidroelectrica se vor descătuşa anumite energii

Eşecul listării Agricover Holding, printr-o ofertă publică iniţială stabilită la maximum 416 mil. lei şi derulată între 4 şi 16 mai 2023 la Bursa de la Bucureşti, a transmis un semnal de alarmă în piaţă.

Listarea Agricover ar fi putut fi cea mai mare ofertă de listare din Europa Centrală şi de Est de după începerea războiului din Ucraina şi care ar fi dezgheţat piaţa IPO-urilor din regiune a cunoscut un interes scăzut din partea investitorilor. De vină ar fi fost timingul nepotrivit, consideră unii brokeri.

Lucian Isac, CEO al Estinvest, crede că ce s-a întâmplat la Agricover a fost un timing prost ales, adică cu puţin timp înainte de listarea Hidroelectrica. Având în vedere că nu ştie nimeni când se aprobă prospectul de listare a producătorului de energie, clienţii nu au riscat să rămână cu banii blocaţi.

„Majoritatea clienţilor mei, şi asta se vede în lichiditatea din piaţă, stau pe bani aşteptând autorizarea prospectului la Hidroelectrica. Ceea ce s-a întâmplat la Agricover cred că nu are nicio legătură cu performanţele emitentului şi nici măcar cu preţul din ofertă. Pur şi simplu a fost mult prea aproape de aşteptarea privind listarea Hidroelectrica. Eu aş fi ieşit pe piaţă imediat după Hidroelectrica, pentru că, din ce vedem, cel mai probabil va fi suprasubscriere şi vor rămâne bani după ce se va încheia listarea Hidroelectrica“, afirmă el.

Mai multe informații in ZF.