Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Hidroelectrica vine la BVB drept cea mai mare companie listată din ţara noastră

Hidroelectrica vine la BVB drept cea mai mare companie listată din ţara noastră

Hidroelectrica vine la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu o evaluare de 46,8 miliarde de lei, cea mai mare companie din ţara noastră de la BVB, cu mult peste OMV Petrom a cărei capitalizare este de circa 34 miliarde de lei, listarea fiind programată la mijlocul săptămânii viitoare, sub simbolul H2O.

Fondul Proprietatea a vândut printr-o ofertă publică 19,94% din producătorul de energie, operaţiune ce a fost suprasubscrisă atât de retail cât şi de instituţionali. Oferta s-a încheiat la preţul de 104 lei pe acţiune, investitorii persoane fizice beneficiind de un discount de 3% în primele cinci zile ale operaţiunii, echivalentul unui preţ de 100,88 lei. Tranşa dedicată retailului a ajuns în final la 20% din întreaga ofertă, dar din cauza suprasubscrierii masive, investitorii individuali vor primi numai 32 de acţiuni la 100 subscrise. Banii pentru acţiunile subscrise dar care nu au fost cumpărate efectiv, precum şi cei din diferenţa de preţ, sunt deja în conturile investitorilor.

Faţă de profitul net bugetat de Hidroelectrica pentru acest an, de aproape 3,7 miliarde lei, compania vine în piaţă cu un Price to Earnings Ratio de 12,6.

Mai multe informații in Bursa.