Sari la conținut
Prima pagină » Stiri » Hidroelectrica a adunat la debut tranzacţii de 760 mil. lei

Hidroelectrica a adunat la debut tranzacţii de 760 mil. lei

Cea mai aşteptată listare a scris istorie la Bursa de Valori Bucureşti: Hidroelectrica a adunat la debut tranzacţii de 760 mil. lei la un preţ de 110 lei/acţiune, în creştere cu 5,77% faţă de cel din ofertă.

Cu 5,77% s-au apreciat acţiunile producătorului de energie electrică Hidroelectrica (H2O) în şedinţa din 12 iulie, prima de tranzacţionare pentru cea mai valoroasă companie a statului român, pe fondul unor tranzacţii realizate de investitori de 760 mil. lei.

A fost cea mai aglomerată şedinţă pentru un singur emitent din istoria Bursei de Valori ca valoare a tranzacţiilor. Cu tot cu restul acţiunilor, lichiditatea Bursei din 12 iulie a fost de aproximativ 830 mil. lei, valoare istorică, fără a lua în calcul tranzacţiile speciale.

La Banca Naţională a României (BNR), acolo unde Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a găzduit evenimentul de lansare a Hidroelectrica pe piaţa de capital, cu însemnătate istorică dat fiind faptul că primul sediu al Bursei de după perioada socialistă a fost într-un parter al Băncii Naţionale, guvernatorul Isărescu a vorbit de consolidare treptată.

Mai multe informații in ZF.